Loading...
 Start Page
Ανακαίνιση παραθαλάσσιου καφέ-εστιατορίου
Ανακαίνιση παραθαλάσσιου καφέ-εστιατορίουΑνακαίνιση παραθαλάσσιου καφέ-εστιατορίουΑνακαίνιση παραθαλάσσιου καφέ-εστιατορίουΑνακαίνιση παραθαλάσσιου καφέ-εστιατορίουΑνακαίνιση παραθαλάσσιου καφέ-εστιατορίουΑνακαίνιση παραθαλάσσιου καφέ-εστιατορίουΑνακαίνιση παραθαλάσσιου καφέ-εστιατορίουΑνακαίνιση παραθαλάσσιου καφέ-εστιατορίου

Τοποθεσία: Πάτρα

Στάδιο έργου: υπό κατασκευή

Ο σχεδιασμός και ανακαίνιση του καφέ-εστιατορίου έγινε με γνώμονα την θέση του ώστε να προκύψει ένας χώρος με ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα δίπλα στην θάλασσα.

Η ριζική αλλαγή στην κάτοψη έγινε λαμβάνοντας υπόψιν τον περιορισμένο οικονομικό προϋπολογισμό κατασκευής και την δημιουργία ενός ενιαίου χώρου όπου οι διάφορες λειτουργίες ορίζονται από τη μορφή του χώρου και τη διάταξη των επίπλων.

Δηλαδή, δημιουργήθηκαν δυο διακριτοί χώροι όπου ο ένας είναι ο χώρος προετοιμασίας φαγητού- καφέ και ο  δεύτερος είναι ο χώρος που αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματα. Σε όλο το μήκος της όψης του καταστήματος υπήρχαν κατακερματισμένα ανοίγματα τα οποία επανασχεδιάστηκαν  και μεγάλωσαν ώστε να προσφέρουν έντονο φυσικό φωτισμό και να δημιουργείται η αίσθηση εξωτερικού χώρου όταν βρίσκεσαι μέσα.  Δηλαδή ενοποιήθηκε ο εσωτερικός με τον εξωτερικό χώρο αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την θέα.

Το πρόγραμμα του εσωτερικού χώρου και η οργάνωσή του, η γεωμετρία του και τα υλικά του, τα έπιπλα και τα αντικείμενά του, αποτελούν τα στοιχεία εκείνα που σχεδιάζονται ή επιλέγονται με στόχο να υποδεχθούν τη ζωή και να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές λειτουργίες με τον καλύτερο τρόπο.

Επιλέχθηκαν ως αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία συγκεκριμένα χρώματα όπως το λευκό και το μπλε. Επίσης, επιλέχθηκαν φυσικά υλικά όπως η ψάθα, το ρατάν, οι καλαμωτές,  και τα ξύλινα δοκάρια. Τα παραπάνω συνδυάζονται αρμονικά με το πεπαλαιωμένο μπλε πλακάκι ως επένδυση και το ξύλινο δάπεδο με γνώμονα την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χώρου με μεσογειακό και τοπικό χαρακτήρα.

Στόχος ήταν να δείχνει πιο μεγάλος ο χώρος, έτσι δημιουργήθηκε ένα γωνιακό σύμπλεγμα παρασκευής καφέ και φαγητού ορατού στον πελάτη, χωρίς διαχωριστικά.  Λειτουργικά η κουζίνα διπλασιάστηκε.  Όλος ο χώρος έγινε εκμεταλλεύσιμος και ευχάριστος έχοντας συγκεκριμένη αρχιτεκτονική ταυτότητα που συνάδει με την τοποθεσία δίνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα και ικανοποιώντας τους στόχους μας.



Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου 149 / Πάτρα

       

© Copyright 2018 - 2021 Αρχιτέκτονες Πάτρα - POINT Architects