Loading...
 Start Page
Ανακαίνιση γραφείων Oceanic Group of Companies
Ανακαίνιση γραφείων Oceanic Group of CompaniesΑνακαίνιση γραφείων Oceanic Group of CompaniesΑνακαίνιση γραφείων Oceanic Group of CompaniesΑνακαίνιση γραφείων Oceanic Group of Companies

Τοποθεσία: Πάτρα

Στάδιο έργου: υπό κατασκευή

CONCEPT_το "πλέγμα" – Η ανακαίνιση των γραφειακών χώρων της Οceanic Group of Companies είχε ως κεντρική ιδέα να δημιουργηθεί η αίσθηση του "χειροποίητου" σε όλες τις κλίμακες και να επιτευχθεί επαρκής χωρητικότητα σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό της. Η χαλάρωση και η φιλοξενία συνυπάρχουν αρμονικά στο χώρο αναμονής και υποδοχής.
Η σύγχρονη, διαχρονική αλλά και λιτή αισθητική είναι ο βασικός σχεδιαστικός παράγοντας. Όλα τα έπιπλα και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο χώρο. Ο σχεδιασμός επικεντρώθηκε στους χώρους αναμονής, υποδοχής και του control room.

DETAIL – Στον ενιαίο χώρο υποδοχής και αναμονής σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα χειροποίητο πλέγμα από πολύ λεπτά μεταλλικά οριζόντια και κάθετα στοιχεία. Το πλέγμα αυτό με την βοήθεια του κρυφού φωτισμού και το ειδικό σύστημα στήριξης υποδεικνύει την τάξη, οργάνωση και το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών της εταιρείας.
Το έπιπλο υποδοχής έχει λιτές γραμμές δίνοντας την αίσθηση της στιβαρότητας και σταθερότητας ενώ είναι σε ισορροπία με το background.
Το control room λόγω της αύξησης των θέσεων εργασίας αναδιατάχθηκε και επιλέχθηκαν υλικά και χρώματα κατάλληλα για τις εξειδικευμένες ανάγκες του χώρου. Η επίπλωση έγινε κατόπιν παραγγελίας ώστε να εφαρμόζει απόλυτα στις διαστάσεις και την νέα διάταξη.

LIGHT – Η μελέτη φωτισμού και ουσιαστικά ο φωτισμός που αφορά τον χώρο στο σύνολο του είναι σύγχρονος και ευχάριστος για τους εργαζομένους και επισκέπτες με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε δυνατότητα για φυσικό φωτισμό ειδικά στον χώρο υποδοχής και έτσι η δημιουργία ενός χώρου φωτεινού και κατάλληλου για τον εργαζόμενο ήταν βασικό ζητούμενο.

Η χαλάρωση και η φιλοξενία συνυπάρχουν αρμονικά στο χώρο αναμονής και υποδοχής.

Διεύθυνση: Ρήγα Φεραίου 149 / Πάτρα

       

© Copyright 2018 - 2021 Αρχιτέκτονες Πάτρα - POINT Architects